Horvatov izbor film


Godina proizvodnje: 1985

Trajanje: 114 minuta

Tehnika: 16mm standard prebačen na 35mm, boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Galić, Eduard

Produkcija:
Zagreb Film
Radiotelevizija Zagreb

Snimatelj:
Perušina Mario

Sinopsis:
Godine 1918. Prvi svjetski rat je pri kraju, a Austro-Ugarska je u raspadu. Zagrebački novinar Krešimir Horvat odluči u tim kaotičnim vremenima otići na selo, nadajući se da će tamo naći mir. Dolazi u Vučjak, gdje se zaposli kao seoski učitelj i započne aferu s udanom ženom, Marijanom Margetić. Pored Marijane, tu je i Eva, koja se također zagledala u privlačna došljaka. U okolnim šumama pak djeluje tzv. zeleni kadar - vojni dezerteri, pa na to područje dolazi vojna policija. Horvatov žuđeni mir dalje je no ikad...

Uloge:
Rade Šerbedžija (Krešimir Horvat), Milena Dravić (Marijana Margetić), Mira Furlan (Eva), Fabijan Šovagović (Lazar Lazo Margetić), Zvonko Lepetić, Mustafa Nadarević (Vinko Benčina), Edo Peročević (Jakob), Zvonimir Ferenčić, Duško Valentić (Lojzek) i dr.

Zemlja proizvodnje:
Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija (Socijalistička Republika Hrvatska)

Scenarij:
Ivo Štivičić (prema drami Vučjak Miroslava Krleže)

Glazba:
Živan Cvitković

Montaža:
Josip Podvorac

Scenografija:
Stanislav Dobrina

Kostimografija:

Komentar:
Filmska verzija televizijske serije Putovanje u Vučjak, Horvatov izbor film je dobro razvedene fabule i napose izražajnih izvedbi snažnih glumačkih osobnosti.

Nagrade: Pula 85' - Zlatna arena za glazbu

Dozvola za prikazivanje: od 8. siječnja 1985.

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.