Jaded film


Godina proizvodnje: 1989

Trajanje: 93 minute

Tehnika: boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Kodar, Oja (Olga Palinkaš)

Produkcija:
Olpal Productions

Snimatelj:
Graver Gary

Sinopsis:
Na kalifornijskoj Venice Beach tumaraju skitnice i vjerski manijaci, a njihovi se putevi isprepliću na najrazličitije načine. Među njima je i grubijan Joe, koji zlostavlja kako svoju suprugu Ritu tako i transvestita Angela. Iako se ne poznaju, Angel i Rita često nalaze pribježište kod Ritine lezbijske rođakinje Sare, u koju je Joe zaljubljen. Malo podalje, na Beverly Hillsu, slavna talijanska pjevačica Rossanda Orsino zaokupljena je uglavnom seksom, i rado ugošćuje polusvijet s Venice Beacha…

Uloge:
Randall Brady (Joe), Scott Kaske (Angel), Elisabeth Brooks (Rita), Jillian Kesner (Sara), Oja Kodar (Rossanda Orsino), Todd Starks (George), Kelli Maroney (Jennifer)

Zemlja proizvodnje:
Sjedinjene Američke Države

Scenarij:
Oja Kodar

Glazba:
Alexander Welles, Richard Strauss

Montaža:

Scenografija:

Kostimografija:

Komentar:
Prvijenac Oje Kodar, posljednje životne pratilje Orsona Wellesa, opisan je kao Schnitzlerov «La ronde» na društvenom dnu. Po poetici blizak ostvarenjima Paula Morrisseya i prozi Charlesa Bukowskog, film je prikazan u popratnom programu venecijanskog festivala i natjecao se za nagradu kritičara u Deauvilleu.

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.