Jedno ubojstvo za van film


Godina proizvodnje: 2017.

Trajanje: 70 minuta

Tehnika: DCP, boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Duvančić, Luka

Produkcija:
Autonomni kulturni centar

Snimatelj:
Michieli Sergije

Sinopsis:
Kazimir Grabovac živi u Zagrebu i na životnoj je prekretnici. Dobiva otkaz u osnovnoj školi gdje je radio kao nesposoban i traljav učitelj zemljopisa, supruga Sanja ga ostavlja radi ravnatelja, a jedino što mu je ostalo dugovi su i režije. Našavši se na rubu egzistencije, smišlja zlokoban plan. Nagovori svoju sestru Tamaru da zajedno angažiraju plaćenog ubojicu da im ubije baku, te da naslijede njezinu imovinu. Međutim njihov mladi brat Vatroslav, koji ima telekinetečke i neke druge nadnaravne sposobnosti, omest će im planove.

Uloge:
Igor Baksa, Tajna Peršić, Marija Kohn, Marina Stanger, Marin Bukvić, Željko Zebić, Nikša Marinović, Igor Pacalos, Matej Račić, Pero Juričić, Lovro Preprotnik, Sanela Ramadani, Neven Aljinović-Tot, Karlo Čaić

Zemlja proizvodnje:
Hrvatska

Scenarij:
Luka Duvančić

Glazba:
Luka Duvančić

Montaža:
Ivor Ivezić

Scenografija:
Ina Šimek (rekviziti), Gordana Visković (rekviziti)

Kostimografija:
Luka Dumančić, Josip Visković (nepotpisani)

Komentar:
Riječ je o ultraniskobudžetnoj nezavisnoj crnoj komediji s kriminalističkim elementima, koja se naposljetku pretvara u fantastični zombi horor. Dobar ritam i duhovitost glavni su aduti filma, a manjak djelomični amaterizam dominantno kao posljedica izuzetno skromnih produkcijskih uvjeta.

Početak prikazivanja: premijerno prikazivanje na Pulskom filmskom festivalu srpnja 2017. izvan konkurencije

Nagrade i festivali:
- Pulski filmski festival, 2017.

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.