Nije sve u lovi film


Godina proizvodnje: 2013.

Trajanje: 87 minuta

Tehnika: DCP, boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Pleić, Dario

Produkcija:
Inter film

Snimatelj:
Delić Mario

Sinopsis:
Robi (Marko Cindrić) neodgovoran je mladić iz Zagreba koji se uvalio u velike novčane neprilike, jer dvojici kamatara (Živko Anočić i Marko Hergešić) duguje pet tisuća eura koje im mora vratiti u roku od tjedan dana. Potrebni novac ne može mu posuditi majka (Doris Šarić-Kukuljica), a htjela bi mu pomoći djevojka Ines (Sara Stanić), konobarica u kafiću u koji često zalazi dobrostojeći, usamljeni i čini se dobrodušni bankovni službenik Marko (Nikša Butijer). Kad shvate da bi im Inesino poznanstvo s Markom moglo koristiti, djevojka se počne zbližavati s čovjekom koji joj kaže da je udovac kojem su supruga i kći poginule u prometnoj nesreći. Sve će se dodatno zakomplicirati kad se Ines upusti u seksualni odnos s Markom te kad Robi uz njezinu pomoć odluči provaliti u Markovu kuću i obiti njegov sef.

Uloge:
Sara Stanić (Ines), Nikša Butijer (Marko), Marko Cindrić (Robi), Leona Paraminski (Robijeva povremena seks-partnerica), Živko Anočić (kamatar 1), Marko Hergešić (kamatar 2),Trpimir Jurkić, Doris Šarić Kukuljica (Robijeva majka), Csilla Barath Bastaić, Zvonimir Zoričić, Joško Ševo, Irena Tereza Prpić, Zoja Kuterovac

Zemlja proizvodnje:
Hrvatska

Scenarij:
Dario Pleić, Branko Ružić

Glazba:
Tomislav Babić

Montaža:
Antonija Mamić Vukičević

Scenografija:
Ivan Ivan

Kostimografija:
Alena Orović

Komentar:
Dugometražni redateljski prvijenac Daria Pleića psihološka je triler-drama smještena u urbani milje, film aktualne tematike, pregledne, atmosferične i dosta sigurne režije, solidn ritma s urednom naracijom i gradiranjem suspensa te vještom i svrhovitom uporabom krupnih planova i drugog plana. Žanrovski i izvedbom konvencionalno ostvarenje zanatski je sasvim korektno i gledljivo te stilski i vizualno zaokruženo, naznake stvarnog psihičkog stanja Markova lika dovoljno su suptilne i intrigantne, a zgodno su umetnute dvije sekvence (kokainska seks-partija tijekom koje se lajne kokaina formiraju bankovnom karticom i zabava "zlatne mladeži" u trendovskom klubu Pepermint) koje funkcioniraju kao ironični društveni komentari. Osobito vrijedi izdvojiti izvrsnu ulogu Sare Stanić koja vrlo uvjerljivo dočarava razmjerno složena emotivna i psihička stanja protagonistice, te uobičajeno sugestivan nastup Nikše Butijera kojemu leže likovi obilježeni mračnim i tjeskobnijim tonovima.

Početak prikazivanja: premijerno na pulskom festivalu 24. srpnja 2013. godine, redovita kino-distribucija 31. listopada 2013. godine

Nagrade i festivali:
Festival igranog filma u Puli 2013. godine – Nacionalni program

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.