Prepoznavanje film


Godina proizvodnje: 1996

Trajanje: 87 minuta

Tehnika: 16mm standard prebačen na 35mm, boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Tribuson, Snježana

Produkcija:
Hrvatska radiotelevizija

Snimatelj:
Mećava Goran

Sinopsis:
Djevojka Ana pokušava potisnuti ratne strahote koje je proživjela i vratiti se u normalan život. No jednog dana u kavani prepozna Mihajla, čovjeka koji joj je ubio majku i baku, a nju samu silovao. I on prepoznaje nju te ju počne pratiti, s namjerom da ju ukloni. Uspaničena Ana traži policijsku pomoć, a inspektor Kovač joj u početku ne vjeruje, misleći da je sve umislila u posttraumatskom stresnom stanju. Niti Anin mladić Ivan u početku ne shvaća koliko je situacija ozbiljna...

Uloge:
Nataša Dorčić (Ana), Zoran Čubrilo (Mihajlo), Milan Štrljić (policijski inspektor Marko Kovač), Goran Višnjić (Ivan), Mustafa Nadarević (Anin otac), Goran Grgić (pomoćnik inspektora Kovača), Etta Bartolazzi (nona), Edo Peročević (policajac Milan), Ksenija Pajić-Vukov (psihijatrica), Ljerka Boroša (Anina baka), Nataša Maričić (Anina majka), Zdenka Heršak (gđa Knežević), Kruno Valentić (g. Knežević), Suzana Nikolić (inspektorova supruga), Ivo Gregurević (policajac)

Zemlja proizvodnje:
Republika Hrvatska

Scenarij:
Maja Gluščević

Glazba:
Davor Rocco

Montaža:
Vesna Štefić

Scenografija:
Velimir Domitrović

Kostimografija:
Vjera Ivanković

Komentar:
Debitantski cjelovečernji igrani uradak Snježane Tribuson u žanru je tzv. triler-drame, a velika mu je mana stereotipan scenarij. Režija je bolji segment cjeline, što bi se teže moglo reći za pomalo ukočenu glumu svih nositelja većih uloga. Na festivalu u Puli film je nagrađen Zlatnim arenama za najbolju glavnu žensku ulogu, glazbu i montažu.

Broj gledatelja u Zagrebu: 153

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.