Holding film


Godina proizvodnje: 2001

Trajanje: 102 minute

Tehnika: 35mm widescreen Kodak, boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Radić, Tomislav

Produkcija:
Hrvatska radiotelevizija
Družbafilm

Snimatelj:
Vrdoljak Vjekoslav

Sinopsis:
Tipični zagrebački dečko Mirek, vlasnik fotokopiraonice, gleda kako se drugi bogate i smišlja način kako da i sam pokrene neki veći biznis: u nadolazeće predbožićno i prednovogodišnje vrijeme prodavat će poduzećima i poslovnim ljudima vinske čestitke, koje se sastoje od tri boce vina u ukusno dizajniranoj ambalaži. No da bi ostvario taj naum, Mirek mora posuditi novac, i to od vlasnika tonskog studija Žabe, inače bivšeg dečka Mirekove sestre Bibe, u koju je još zaljubljen. Žaba pristaje na posudbu, uvjeren da je ideja odlična. No, Mirek ne sluti da će stvari krenuti krivo kad se poveže s iskusnim 'muljatorom' Šušnjarom...

Uloge:
Igor Mešin (Mirek), Dubravka Ostojić (Biba), Mirta Zečević (Tea), Draško Zidar (Žaba), Suzana Nikolić (Žabina supruga Ksenija), Ljubomir Kerekeš (gostioničar Petretić, Bibin suprug), Renata Sabljak (Ana-Marija), Ivo Gregurević (Šušnjara), Dario Marković (estradni menadžer Zaki), Dinko Čutura (prvi blizanac utjerivač dugova), Mladen Čutura (drugi blizanac utjerivač dugova), Velimir Njirić-Pšeničnik (Tein otac), Josip Zovko (Tein brat) i dr.

Zemlja proizvodnje:
Republika Hrvatska

Scenarij:
Tomislav Radić, Ognjen Sviličić

Glazba:
Dinko Appelt

Montaža:
Marija Škifić

Scenografija:
Gorana Stepan

Kostimografija:
Vjera Ivanković

Komentar:
Premda značajnog kazališnog iskustva u žanru komedije, Tomislav Radić u svojoj prvoj filmskoj komediji nije bio uspješan. Iako je priča filma dobro razvedena, s nizom korektno profiliranih likova, Radićeva beskrvna i ukočena režija te odsustvo osjećaja za filmsku komiku rezultirali su komedijom koja je to uglavnom samo na papiru.

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.