Daj što daš film


Godina proizvodnje: 1979

Trajanje: 99 minuta

Tehnika: 35mm widescreen, boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Žižić, Bogdan

Produkcija:
Jadran film
Croatia film

Snimatelj:
Guberović Željko (Željomir)

Sinopsis:
Zoran (Sreten Mokrović) je apsolvent psihologije i za nagradu dobije od oca motocikl. Još nevješt vozač, naleti na djevojku Bibu (Jasna Opalić) i ona slomi nogu. Kako bi spriječio eventualnu tužbu, on je posjeti u bolnici. Nastavljaju se viđati, a ubrzo i zavole. Biba je dijete periferijskih potleušica, a Zoran pripada tzv. boljem društvu, pa njegovi roditelji ne prihvaćaju djevojku. Mladi par se vjenča i privremeno živi u Bibinoj kući, odakle ih otjera Bibin brat, sitni kriminalac. Dok traže novi stan, brak se raspada. Uskoro Zoran briljira s diplomskim radom o 'osobama iz socijalno razorenih obitelji', a Biba u bolnici rađa njihovo dijete.

Uloge:
Sreten Mokrović (Zoran), Jasna Opalić (Biba), Zvonko Lepetić, Fabijan Šovagović, Vjera Žagar-Nadrelli, Slavica Jukić, Slobodan Milovanović

Zemlja proizvodnje:
Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija (Socijalistička Republika Hrvatska)

Scenarij:
Kruno Quien, Bogdan Žižić

Glazba:
Ozren Depolo

Montaža:
Martin Tomić

Scenografija:
Stanislav Dobrina

Kostimografija:

Komentar:
Treći u nizu suvremenih društveno-kritičkih filmova Bogdana Žižića imao je najmanji odjek. Djelomično i stoga što se načelno sličnom tematikom atraktivnije, 'mladalački poletnije' iste godine pozabavio debitantski dvojac Bruno Gamulin - Milivoj Puhlovski u filmu Živi bili pa vidjeli.

Nagrade
: Pula 80'- Pazinska ruža Jasni Opalić

Dozvola za prikazivanje: od 25. prosinca 1979.

Izvoz: DR Njemačka, Mađarska, Australija

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.