7 seX 7 film


Godina proizvodnje: 2011

Trajanje: 87 minuta

Tehnika: HD, boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Škorić, Irena

Produkcija:
Artizana film

Snimatelj:
Herič Darko

Sinopsis:
Omnibus od sedam kratkih filmova na temu seksa i muško-ženskih odnosa. Dok na krovu pokušava popraviti televizijsku antenu, On (Ivan Đuričić), ljubitelj erotske ikone Emmanuelle, otkrit će da se u Gloriji (Petra Težak), djevojci iz susjedstva, krije velika zavodnica. Ona (Ana Majhenić) atraktivan je model a On (Frano Mašković) fotograf koji ju snima, no današnja foto-seansa mogla bi krenuti neočekivanim smjerom. Da bi dobio priželjkivanu ulogu u kazalištu, mladi glumac Ivo (Jure Radnić) spreman je pred iskusnijim kolegom Karlom (Marinko Leš) izigravati homoseksualca, no razvoj događaja mogao bi i njega samog iznenaditi. Marko (Ivan Glowatzky) i Hana (Csilla Barath Bastaić) kolege su koje se u uredu jedva poznaju, no susret u prodavaonici gramofonskih ploča možda ih zbliži. Kad kao rođendanski poklon dobije seks s atraktivnom Ladom (Jelena Perčin) i njezinom prijateljicom Stelom (Sara Stanić), Kazimir (Robert Kurbaša) počet će shvaćati da su djevojke u neobičnoj vezi. Ona (Mia Biondić) i On ( Asim Ugljen) nekad su bili u vezi, a tijekom prekinutog seksualnog odnosa počet će se otkrivati detalji njihova odnosa. Ugriz krpelja pokazat će se ključnim kad u šumi u Hrvatskom zagorju Franjo (Kristijan Ugrina) susretne Beograđanku Lepu (Jelena Jokić).

Uloge:
Ana Majhenić (Ona), Frano Mašković (On), Jelena Perčin (Lada), Sara Stanić (Stela), Robert Kurbaša (Kazimir), Ivan Glowatzky (Marko), Csilla Barath Bastaić (Hana), Petra Težak (Gloria), Ivan Đuričić (On), Mia Biondić (Ona), Asim Ugljen (On), Kristijan Ugrina (Franjo), Jelena Jokić (Lepa), Marinko Leš (Karlo), Jure Radnić (Ivo), Mario Kovač (Muškarac)

Zemlja proizvodnje:
Hrvatska

Scenarij:
Irena Škorić

Glazba:

Montaža:
Mislav Muretić

Scenografija:
Irena Škorić

Kostimografija:
Irena Škorić

Komentar:
Prvi hrvatski erotski omnibus koji je režirala žena čini sedam kakvoćom neujednačenih kratkih filmova snimljenih u jednom kadru, od kojih je jedan, 9. ožujak, prethodno samostalno prikazivan. Načelno tematski i izvedbeno hrabro i provokativno ostvarenje u kojem se tematiziraju i sado-mazo i biseksualni i gej odnos, većinom se stereotipno poigrava klišejima o seksu i tek djelomično ljubavi, uz minimum erotike i autoričino sustezanje od izrazitije provokativnosti pa i subverzivnosti. Stilski povremeno na tragu cinéma véritéa i danske Dogme, uz mjestimično naglašenije stilizacije, razmjerno površno umetanje filmskih, glazbenih, filozofskih i šire socijalnih referenci te s osloncem na raspoložene i povremeno naglašenije autoironične glumačke nastupe, cjelina kojoj nedostaje humora kakvoćom u segmentima osjetno oscilira.

Početak prikazivanja: premijerno 20. srpnja 2011. godine na 58. pulskom festivalu, redovita kino-distribucija 12. siječnja 2012. godine

Nagrade i festivali:
- 58. Pula Film Festival 2011. godine - Nacionalni program
- WorldFest Houston 2012. – Srebrna nagrada za debitantski film
- San Gió Verona VideoFestival 2012. – nagrada za najbolju režiju u kategoriji dugometražnih igranih filmova
- World Film Festival Montréal 2012. godine

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.