Milost mora film


Godina proizvodnje: 2003

Trajanje: 90 minuta

Tehnika: 35mm Kodak widescreen, boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Sedlar, Dominik
Sedlar, Jakov

Produkcija:
Orlando film
Filmmind

Snimatelj:
Sunara Igor

Sinopsis:
Ana je prilikom opsade Vukovara izgubila supruga i brata, no najviše ju je pogodio nestanak sina Anthonyja. Godinama nakon što su ga vojnici JNA odvojili od nje pokušava otkriti njegovo prebivalište, vjerujući da je još živ. Poštar Ivan, njezin dobar prijatelj koji je i zaljubljen u nju, donosi joj pismo iz Dubrovnika od strica Frederika s viješću da je Anthony pronađen. Ana kreće put Dubrovnika, a na putu ju očekuju neobični susreti...

Uloge:
Renée Estevez (Ana Luković), Kevin Albano (Anthony), Martin Sheen (stric Frederik), Mike Bernardo (Ivan), David Wike (Dominik/Renco), Randy Spencer (Marko Luković), Božidar Smiljanić (Anin otac), Božidar Alić (poslovođa)

Zemlja proizvodnje:
Republika Hrvatska/Izrael

Scenarij:
Paul Gronseth

Glazba:
Matej Meštrović

Montaža:
Zdravko Borko

Scenografija:
Ivan Hušnjak

Kostimografija:
Ruta Knežević

Komentar:
Tipičan ‘ambiciozno angažirani’ televizijski proizvod, za taj kontekst relativno neobične strukture, snimljen s anglofonim glumcima na engleskom jeziku, namijenjen ponajprije američkom televizijskom tržištu, Milost mora koretkan je uradak u kojem se uglavnom skladno prožimaju zbiljska i fantazmagorijska razina (junakinjini onirički predsmrtni zamišljaji). Nositeljica glavne uloge Renée Estevez kćerka je slavnog Martina Sheena, koji je na prijateljskoj osnovi još jednom, nakon Gospe, zaigrao u filmu Jakova Sedlara. Jednu od istaknutijih uloga igra i poznati južnoafrički K-1 borac Mike Bernardo, kojeg je angažirao njegov sadašnji menadžer Orsat Zovko, vlasnik produkcijsko-distribucijske kuće Orlando film.

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.