Kanjon opasnih igara film


Godina proizvodnje: 1998

Trajanje: 94 minute

Tehnika: Super 16mm prebačen na 35mm, boja

Filmski rod: Igrani film


Režija:
Tadej, Vladimir

Produkcija:
Zagreb Film
Hrvatska radiotelevizija

Snimatelj:
Strikoman Šime

Sinopsis:
Obitelj Keller iz Münchena stiže na ljetovanje kod obitelji Katušić u Omiš. Horst Keller i Marin Katušić prijatelji su još iz vremena snimanja filmova o Winnetouu u Hrvatskoj. I njihova djeca su već godinama prijatelji i raduju se ponovnom susretu. Dječaci Marko i Otto s prijateljima maštaju o indijanskom i kaubojskom životu i pustolovinama u kanjonu rijeke Cetine. Tako odlaze put kanjona, ne znajući da su tamo trojica okrutnih četnika, upravo pobjeglih iz zatvora. Četnici zarobe djecu, a tad u akciju stupa stari ribar, barba Frane...

Uloge:
Boris Dvornik (barba Frane), S. Martinčević-Mikić, D. Boljičak, G. Tadej, A. Čagalj, I. Lukić, Josip Genda, Špiro Guberina, Milan Štrljić, Nives Ivanković, Petar Jelaska, Bruna Bebić, Frano Lasić, Vanja Babić, Relja Bašić, Lucija Stamać i dr.

Zemlja proizvodnje:
Republika Hrvatska

Scenarij:
Vladimir Tadej, Hrvoje Hitrec

Glazba:
Živan Cvitković

Montaža:
Josip Podvorac

Scenografija:
Vladimir Tadej

Kostimografija:
Vanda Ninić

Komentar:
Nastao kraćenjem istoimene televizijske serije, ovaj pustolovno-dječje-omladinski film kritika je ocjenila kao izrazito slabo ostvarenje: žanrovski neuvjerljivo i pri tom opterećeno ideologiziranom crno-bijelom podjelom na dobre Hrvate i Nijemce i zle Srbe.

Nadopunjavanje informacija

Ukoliko primjetite netočne informacije ili pak imate ideju kako bi se ovu bilješku moglo unaprijediti, svakako nam javite.